Юнашкият салон с юнашки ремонт за 2 млн.лева!

December 21st, 2015 | by vencio1980
Юнашкият салон с юнашки ремонт за 2 млн.лева!
спортна инфраструктура
0

Юнашкият салон – един от символите на Варна, беше ремонтиран срещу скромна сума за стандартите на Варна. За ремонта бяха изхарчени малко над 2 млн.лева. Беше извършено конструктивно укрепване на стълбищата, изцяло подновяване на мазилки, облицовки, настилки, дограма, вътрешни системи – ел., ВиК . Прави впечатление  това, че залата беше снабдена с LED видеоекран и техника за озвучаване. Като за това бяха изхарчени 80 000 лева с ДДС  !

салон 2

 

 

 

 

салон 1

 

 

 

 

Другото ” така необходимо” за един салон са 100-те луксозни седалки ,които повече приличат на кресла.Кому е нужен такъв безмислен лукс, след като това само е един салон? Как е възможно седалките и LED  екрана в салона да са за няколко стотин хиляди лева, а в половината училища във Варна да няма елементарни условия за спорт.

салон 3

 

 

 

 

 

Според Иван Портних целта на реновирането на салона, който бе запустял и изоставен от десетилетия, бе да бъде възстановен, включително и в съответствие със закона за защита на културните паметници. След финала на проекта сградата ще бъде превърната в дом на спортната общественост и слава, както е замислена при построяването си.

Любимото занимание на кмета Портних е да ремонтира стари, почти рухнали сгради . Като финансирането по тях да е в рамките на десетки милиони, а средствата да потъват в неща които никой не може да види и докаже. Пример за това е ДКС , в чиито ремонт и то само отвътре потънаха над 20 млн лева. И докато в Юнашкия салон се поставят екрани и седалки за 2 млн.лева , ДКС отвън изглежда така :

dkc 5  А ни чака световно по волейбол! Така ли ще посрещаме чуждите   отбори?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook