Антиваксърството – популизъм, идеология или просто глупост?

September 14th, 2021 | by gino
Антиваксърството – популизъм, идеология или просто глупост?
ваши репортажи
0

Най-развитите държави се стремят към 100% ваксинация срещу Ковид. Доверявайки се на постиженията на науката и медицината тези страни полагат всички усилия да се справят с пандемията. След първоначалния хаос в поръчките и появилия се дефицит, България вече разполага с всички най-добри ваксини и те са напълно безплатни за населението.

В целия свят са поставени към момента 5,73 милиарда дози, като 2,36 милиарда души са напълно ваксинирани. Ние сме пак черната овца на Европейския съюз. Най-бедната държава с едно от най-застаряващите населения е едва с 20% ваксинирани, пред прага на новата вълна.

Човек би се запитал: Възможно ли е българите, които са най-бедни и най-корумпирани в ЕС, да са единствените които са осъзнали вредата от ваксините? Смешно звучи нали?

Проблема става още по-голям, когато поради малкия брой желаещи, ние сме принудени да даряваме скъпи ваксини на трети държави защото срока им на годност изтича.

Антиваксърската зараза разпространява метастазите си все по-дълбоко в обществото. Не се вярва на световната наука, най-развитите компании, най-реномираните учени. Не се вярва и на почти всички български специалисти. Вярва се на хора в съмнително психическо състояние и дори шарлатани. Един човек казал..? Вярва се в световни конспирации, планове за ликвидация на човечеството, чипиране, на някои хора им го хвърлят „от самолети” на други „от хеликоптери”! Споменава се че ще ни направят наркомания чрез боцкането, появяват се рептили, илюминати и т.н.

При 2,36 милиарда реализирани дози се правят глупави индуктивни заключения, че щом имало 1 тромбоза значи имало тромбоза?! Не знаете ли че всяко лекарство е съотношение на вредно спрямо полезно? Може би искате да го разберете в болницата, когато Ви падне сатурацията, понесат Ви към интензивното, наденат ви тръбата и разберете че може и да не се сбогувате с близките си!?

Антиваксърството е на път да се превърне в политическа идеология. Разделението в обществото ни е толкова голямо, че няма как безотговорни и популистки партии да не посегнат към тези гласове. По това ще познаете подлеците в политиката. Тези които са готови да застрашат общественото здраве и да подпишат некролозите на родителите си  за да се домогнат до няколко гласа в повече.

Икономическите последици:

  • Слабата ваксинация, ще доведе няколко допълнителни вълни на България. Рим и Солун отдавна ще са махнали мерките, ще развиват туризъм и заведенията им ще са пълни, докато българите все още ще се заразяват и тъпчат в болниците, докато всеки лумпенизиран антиваксър не преболедува няколкократно.
  • Нашите антиваксъри посрещайки с голи гърди ковида, ще се навлекат дългосрочни кардиологични и неврологични проблеми. Т.е. пост ковид синдроми ще струват допълнителни пари на здравната ни система.
  • Кой ще плаща сметката на болниците? Когато всеки антиваксър премине през болница, някои през интубация, сметката за всеки човек става хиляди левове. Дългосрочния финансов товар върху НЗОК ще задължи чрез външния дълг и децата ни.
  • Как ще се конкурират нашите производства, когато трябва да затворят заради ковид, а в Германия пандемията вече е преминала. Кой ще плати за нанесените щети и пропуснатите икономически ползи?

 

Не ни очаква нищо хубаво защото всеки човек и всеки народ заслужават съдбата си.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook