Докато света е пълен с технологии, той най-много обича да брои хартийки

October 31st, 2021 | by gino
Докато света е пълен с технологии, той най-много обича да брои хартийки
ваши репортажи
0
Гражданите ще гласуват на машина, която е създадена единствено да отброява и нищо друго, но едно шепа адски прости хора, които изхарчиха за десетилетие милиарди за несъществуващо Електронно правителство, са променили методиката на изборите, на практика дописвайки Изборния кодекс, принуждавайки избирателните комисии да броят отпечатаните бележки в края на изборния ден.
Т.е. една машина ще извършва най-елементарната операция на света без грешка, обаче тъповатият банскянски чушкопек ще вкара задължително всички възможни варианти на човешка грешка отвъд броящата машина.
В един свят пълен с технологии всички правят точно обратното – елиминират местата, където човек може да сгреши, като го оставят да върши наистина това, което само човек може, но тука разбира се сме наопаки. Защото сме по-точни от всеки калкулатор, по-хитри от всеки Настрадин Ходжа, по-малко корумпирани от всяка скандинавска държава, по-образовани от всеки европеец и по-бързо намаляващи от пакет салфетки в чалготека. Щото в тоя живот, освен да краде, банкянският престъпник най-много обича да брои хартийки.
Иван Червенков, Фейсбук

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook