9 МАЙ: Ден на Европа или Ден на Победата?

May 9th, 2018 | by gino
9 МАЙ: Ден на Европа или Ден на Победата?
ваши репортажи
0

Днес е 9 май! Ден на Европа или Ден на Победата е празник днес? Всяка година все повече се разпалват спорове, изписват се тонове мастило и се отправят взаимни обвинения в проява на фашизъм или комунизъм. Да се опитаме да погледнем обективно над тази дата.

Факт е, че на тази дата в Европа се слага край на най-кръвополитната и убийствена война. Факт е, че през тази война живота си са загубили милиони хора от всички страни не само от Европа. В това не би трябвало да има никакъв спор. На тази дата свършва ВОЙНАТА и идва МИРЪТ в Европа! Това само по себе си е повод за празник. По тази причина е нелепо е да се обвиняват в комунизъм, путинизъм или тоталитаризъм всички смятащи този ден за Ден на победата.

За да има ден на Победата има преди това война. Как се стигна обаче до това да има война? Исторически погледнато на два пъти поради грешно интерпретирани идеали и неадекватна крайна политика от управниците на Германия се стига до небивали кръвополития и жертви в цяла Европа! Идеалите за обединена Европа с единно управление, силна и независима икономика и проспериращо население изкривени през погледа на фашизма доведоха Европа до пълна разруха. Това не ви ли се струва много познато? В момента наблюдаваме от управниците на Германия една също толкова крайна неадекватна политика в името отново на ценностите на обединена Европа. От едната крайност политиците дали поради угризения, дали поради недалновидност преминаха в другата крайност. От повсеместно гонение на всички различни преди, в момента наобратно – дискриминират се именно европейците като се толерират именно агресивни, радикални и необразовани хуни. Кристално ясно е, че тази политика отново ще доведе до напрежение, конфликти и в крайна степен отново не дай боже и кръвопролития. Дано разумът надделее и Европа да остане спокойна и сигурна за всички свой граждани!

Така, че празнувайки днес Деня на Европа нека не забравяме какво точно се е случило на тази дата, за да няма нужда отново да чакаме Деня на Победата!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook