Apple разработва алтернатива на търсачката на Google

May 3rd, 2021 | by gino
Apple разработва алтернатива на търсачката на Google
горещи теми
0

Според запознати източници, най-новата операционна система на смартфоните iPhone –iOS 14 използва собствена платформа за интернет търсене, вместо резултатите на Google, както беше досега. Според изданието това е сигнал, че Apple ще се стреми да замести услугите на Google на всички свои устройства, информира infostock.bg.

Google плаща между 8 до 12 млрд. долара годишно за правото тяхната търсачка да се използва приоритетно в устройствата на Apple и така потребителите на iPhone да виждат основно резултатите на Google.

Миналата седмица Министерството на правосъдието на САЩ започна дело срещу Google по обвинение в злоупотреба с господстващо пазарно положение. Няколко дни след това главният изпълнителен директор на платформата за онлайн туристически услуги TripAdvisor призна, че Google е ограничавал трафика им от посетители и съответно приходите на компанията чрез резултатите в търсачката.

Анализаторите прогнозират „суперцикъл“ на продажбите на iPhone за фискалната 2021 г. за компанията, която започна през октомври. Това се дължи на по-голямата от обичайно база от потребители, която чака да обнови устройствата си, както и заради 5G свързаността.

 „Свиването на цената на iPhone 11 до 599 долара доведе до по-ниски предварителни поръчки на iPhone 12“, посочва анализаторът Мин-Чи Куо.

„IPhone 12 Pro, който има по-добри камери от базовия модел, се е продавал по-добре от очакваното в първата вълна от поръчки, благодарение на наличието на 5G в Китай. Там се падат между 35% и 45% от търсенето на Pro версията“, допълва Куо.

Телефоните варират от 699 долара до над 1000 долара. Някои от най-големите подобрения включват най-големия дисплей за iPhone, драматично подобрени камери и нови възможности за безжично зареждане.

Стартовият iPhone 12 mini, разполага с 5.4-инчов дисплей, откъдето идва и неговият „мини“ псевдоним и започва от 699 долара. Mini е проектиран да се хареса на потребители, които се интересуват от по-малък, по-удобен за джоба iPhone от по-големите телефони, които компанията пуска през последните години.

iPhone 12 е с 6.1-инчов дисплей и стартира от 799 долара. Този iPhone е предназначен за потребители, които искат силна производителност и голям екран, но не искат да плащат толкова, колкото биха искали за моделите Pro.

iPhone 12 Pro и неговият 6.1-инчов екран започват от 999 долара, докато най-добрият iPhone 12 Pro Max и неговият 6.7-инчов дисплей, най-големият досега, започват от 1099 долара.

google-apple-contact-tracing-100838707-large

financebg.com

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook