Gripen са ни предложили нови самолети с 15-годишен лизинг и инвестиции!

August 4th, 2016 | by vencio1980
Gripen са ни предложили нови самолети с 15-годишен лизинг и инвестиции!
горещи теми
0

Вицепрезидентът Gripen в SAAB Technologies  е заявил, че е предложил 10-15 год.лизинг за чисто нови самолети  Gripen! Въпреки това правителството е готово да хвърли в рамките на 3-4 години 1.5 млрд. за 30-годишните F16. От SAAB  са коментирали ,че имат богат опит с подобни сделки ,които са се изплащали в годините.Унгария,Чехия и Словакия са именно страните ,които се оборудваха с такъв тип самолети . Отложените плащания в тези страни са помогнали , както за усвояването на бюджета, така  и на Министерството на финансите да пресметне колко биха били разходите за военновъздушните сили през следващите 10 години.

Освен това шведите са предложили и пакет за индустриално сътрудничество, който дава възможност за трансфер на технологии от Швеция към страната-клиент.”

Gripen  са предложили не само самолети, а цяла система, една дългосрочна обвързаност с фирмата-производител, с държавата, от която идват машините. Плюс обучение с тренажори, трансфер на технологии и т.н.  Миналата година Gripen  продаде на Бразилия 36 самолета, а в момента преговаря с Унгария за продажба на още 6.

рипен 2

 

 

 

 

 

 

Цената на нов “Грипен” е с около 20% по-ниска от цената на нов F-16, а разходите за експлоатация и поддръжка са два пъти по-ниски. Цената на летателен час, включваща цялата поддръжка, без горивото и заплатата на персонала, е около 4 хил. долара, докато на F-16 е 8 хил. долара, а на F-18 – 14 хил. долара.

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook