LED екран за 80 хил.лева в Юнашкия салон и ремонт за 2 млн.лева !!!

September 13th, 2015 | by vencio1980
LED екран за 80 хил.лева в Юнашкия салон и ремонт за 2 млн.лева !!!
горещи теми
0

От няколко месеца е факт и ремонта на Юнашкият салон във Варна. Сградата е паметник на културата, но това по-никакъв начин не оправдава парите които ще се вложат там. Става въпрос за малко над 2 млн лева. Предстои да бъде извършено конструктивно укрепване на стълбищата, изцяло подновяване на мазилки, облицовки, настилки, дограма, вътрешни системи – ел., ВиК .

20150913_173242

Едни милиончета пак потъват за освежаване, а нищо не се гради !

Прави впечатление  това, че залата трябва да бъде снабдена с LED видеоекран и техника за озвучаване. Като прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 80 000 лева с ДДС  !!! Някой може ли да ми обясни за какво е на този 106 годишен мухлясал салон LED екран за 80 хил .лева ?  А  2 000 000 лв за ремонт на сграда с големината на една голяма къща си е пълно безумие. Варна има толкова много проблеми, толкова милиона трябва да се излеят в този град , а сме тръгнали да освежаваме за 2 млн лева 100 годишен салон. И какво от това, че ще се реновира този салон? Какво ще помогне това на спорта във Варна? На Варна и трябва красива и голяма представителна зала, която да си съперничи със залите в Русе, Пловдив, София и Ботевград .

12007271_10153274676653305_2124562368_n

Иван Портни иска да ни убеди, че ремонта на този салон с големината на една къща ще струва 2 милн лева!

За тези пари може да се построи 10 етажна модерна луксозна сграда с 40 апартамента !

Любимото занимание на кмета Портних е да ремонтира стари, почти рухнали сгради . Като финансирането по тях да е в рамките на десетки милиони, а средствата да потъват в неща които никой не може да види и докаже. Пример за това е ДКС , в чиито ремонт и то само отвътре потънаха над 20 млн лева. Месеци наред градоначалника се опитваше да ни убеждава как в носещите колони на залата нямали бетон, а били само на железа :) ……. още малко и залата щяла да падне. Е как 50 години залата не е паднала и е понесла хиляди натоварвания и точно когато г-н Портних влиза да я ремонтира се разбира, че в основите няма бетон :). Сега ще изхарчи още 20 милн лева и за фасадата. Какво ли ще излезе тогава, за да се оправдаят тези милиони за дограма и боя. Парите във Варна са като вестници. Дават се 20-30 млн ей така, за неща които не струват и на половина на това което е обявено. Така и милиарди да се изсипят тук, ефект няма да има !

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook