БОЙКО СЕ НАТРЕСЕ НА ИСТИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ!

February 15th, 2018 | by vencio1980
БОЙКО СЕ НАТРЕСЕ НА ИСТИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ!
горещи теми
0

След краткото примирие между президентската институция и правителството днес премиерът Бойко Борисов и държавният глава Румен Радев си размениха нови нападки.

След вчерашното интервю на Борисов, днес Румен Радев тръгна в директна атака срещу него.Президентът зададе директен въпрос към Борисов за общите му бизнес интереси с Делян Пеевски, реално казвайки това което мнозина смятат за така, но не смеят да изрекат на глас. Радев не спомена каквито и да е конкретни факти, което всъщност е единствената му грешка в цялата ситуация. Дали държавният глава, който разполага с информация от службите, знае отговорите на зададените от него въпроси ?

Цялото общество очаква от Радев повече острота в отношенията му с Борисов, да е коректив на некадърното му и пагубно за България управление. Генерал Радев започна добре, но трябваше да е още по-краен и конкретен. Силно се надяваме, че всичко това ще има продължение, облечено в повече конкретика и обвинения към Борисов. Именно този пропуск или недостатъчна смелост на Румен Радев се използва умело от ”Слънцето от Банкя”, който в своя защита заяви, че това е ”абсолютна лъжа” и ако президента има нещо конкретно да го предаде на прокуратурата.

Генезисът на тази предизвестена война между президент и премиер се крие още в началото на мандата на Румен Радев.Всички смятахме, че след загубата на протежето му Цецка Цачева, Борисов ще преглътне егото си и ще регулира отношението си към Радев в името на България. Но никой не предположи, че премиерът ще скочи с бутонките и ще започне да си отмъщава. И то вече явно. Отначало Борисов беше по-непредпазлив, но с времето стана все по-нагъл в атаките си към президентството. Явно черпи опита си от терена на някое мачле с „Бистришките тигри“ и го пренася на политическата сцена. Но докато „тигрите“ му подават топката и                 най-мазно го оставят да вкарва голове на опразнена врата, Президентът обича честната игра, а не махленския футбол. Затова отстрани играта изглежда смешна, а някои българи даже не могат да я разберат. В началото Борисов се криеше зад гърба на Цветанов и той му вършеше подмолната работа по дискредитирането на Президента. Когато обаче Радев скръцна със зъби и накара Цецо да си седне на мястото, Боко не издържа и излезе наяве, боядисан в цветовете на войната. И с индиански вик се хвърли в битката.

Всеки знае за силното его на Борисов и желанието му за доминация. Борисов никога не би приел някой друг да определя темпа, да е лидер в  дневния ред на обществото българско. А представяте ли си какъв удар за такъв самовлюбен човек е да прочете, че към днешна дата има два пъти по-малко доверие от Радев.Борисов беше свикнал да има президент-кукла, на която дърпаше конците. Затова искрено се изненада, когато куклата бе заменена от човек със собствено мнение, ясна мисъл, твърда ръка и безкомпромесен към плоските и мръсни играчки на ГЕРБ. Пет години нямахме истинска президентска институция и премиерът си мислеше, че нещата ще продължат така. Но се излъга.

Вече имаме война между институциите, което си е смешно жалко. Що за държава ще сме, ако правителството и президента открито воюват……ще си кажат повечето хора в България?  Този въпрос си има и своя отговор! Що за държава сме, след като председателя на парламента твърди ,че Пекин е във Виетнам ?! Що за държава сме, след като премиера не знае две думи на чужд език ?!

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook