Безумен ремонт по време на сезона !

July 30th, 2015 | by vencio1980
Безумен ремонт по време на сезона !
градска инфраструктура
0

Безумен ремонт по средата на лятото планира да започне кмета Портних .Става въпрос за участъка от хотел Черно Море до входа на Морската градина .За това се похвали и самият той миналата седмица в Facebook ,че е изпросил отново държавни пари за това в размер на 3.7 милн лева .Отново пак от Държавата ,отново пак за сметка на някой друг и отново не се работи с Евро пари .Г-н Портних знае само да проси ,до кога обаче смята да го кара така .Няма ли да му писне на Бойко Борисов да налива държавни средства в една бездънна яма каквато е Варна .Явно е ,че сме галеника на това правителство за което ние като Варненци трябва да благодарим на Л.Павлова и Премиера .Но е редно да си зададем един въпрос –ЧЕСТНО ЛИ Е ? Не може некадърността на кмета и невъзможността му да работи с Европейски програми да се прикрива зад стотиците милиони които вече се изляха във Варна ……. а насреща само Иван Портних да обира овациите . Вие сте един консуматор който знае само да харчи а не да печели пари за града ни !

centaraСпоред кмета тази настилка си е за ремонт .
Защо е безумен този ремонт ? Времето е избрано изключително неподходящо .Все още от опиянението на ремонта от другата част на центъра ,Варненци ще продължат да се наслаждават на прах ,мизерия и кал по най-натоварената част на пешеходната зона през лятото която води до заведенията на плажа и морето .Да изключително неподходящ ремонт за хората ,но не и за кмета .Полагането на настилката трябва да завърши малко преди изборите .Тук трябва да признаем лукавостта на кмета ,който не спира с PR изявите си .
И ако това не е причина за някой и е вид заяждане ,нека да се насочим към по ОЧЕВАДНИЯТ пример за това защо това което смята да извърши кмета е безумие .Плочките по гореспоменатата отсечка в 90% са в добро състояние .Има 50-60 счупени павета които могат да се подменят за 2 дни и настилката може да изкара спокойно още 4-5 години .Кому е нужно да се рушат добре положени павета и все още здрави за да се положат нови същите такива ? Нужно е на този който ще усвои парите и ще открадне половината от тях !
Ще кажат сега троловете на кмета ‘’Трай баба за хубост ‘’ .За каква хубост да търпим ,видяхме как се положиха паветата от Черно море до Операта .Благодаря !, такава хубост не искам .Старите павета по отсечката до входа на морската са подредени перфектно (снимките го показват ) ,а г-н Портних иска да ни сложи сега нови и криви павенца с фуги вариращи от 2 мм до 3 см !!!

centara 1 Ако ще редят паветата така ….по добре да си стоим със старите .
Идиотизма на този ремонт се допълва и от факта на какво приличат съседните на споменатата отсечка улици .В тях няма нито една здрава плочка .Улиците Славянска ,Петко Каравелов ,Македония ,Баба Рада които са само на 5 метра от иначе лъскавият център на Варна са като от филф за втората световна война .Тук плочки не са сменяни поне 30-40 години .

slavianska Плочките на съседните на центъра улици изглеждат така .
Как е възможно да унищожиш хиляди здрави павета за да сложиш некачествено нови такива а останалите улици в центъра да са с непроходими тротоари .Що за олигофрения е това кмете ? Вие разхождате ли се изобщо по улиците на Варна ? В какъв град се превръщане по ваше ръководство ? Все едно сме в някоя Африкански град – нов център ,а около него мизерия от счупени плочки ,кал и растителност .И затова да ти кажат ‘’ Браво Кмете ‘’ !?
Забравихме и нещо друго също много важно .Икономическият ефект от ремонта върху част от бизнеса във Варна ,в частност собствениците на 15-на заведения до входа на морската градина и на още десетки които се намират по алеята и също ще бъдат засегнати от ремонта на центъра в най-плодородното време за тях .Това ще се отрази на заплатите на стотици Варненци които си изкарват прехраната работещи в тези заведения .Това обаче не интересува г-н Портних ,той мисли само за избори а не за благосъстоянието на града .Болната амиция на този човек въртяща се около модела ‘’Браво Кмете ‘’ ще нанесе сериозни и непоправими щети на Варна .

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook