БОЙКО ЗАРОБВА БЪЛГАРИЯ С НОВИ 2 МЛРД.ЕВРО ЗАЕМ, ЗА ДА ПОКРИЕ ДЪЛГОВЕТЕ НА ПОРТНИХ И ФАНДЪКОВА!

March 15th, 2016 | by vencio1980
БОЙКО ЗАРОБВА БЪЛГАРИЯ С НОВИ 2 МЛРД.ЕВРО ЗАЕМ, ЗА ДА ПОКРИЕ ДЪЛГОВЕТЕ НА ПОРТНИХ И ФАНДЪКОВА!
горещи теми
0

България е стартирала в понеделник операцията по пласиране на еврооблигациите на стойност 2 млрд. Точно преди година България пласира 7-годишни книжа за 1.25 млрд. евро, 12-годишни книжа за 1 млрд. евро  и 20-годишни облигации за 850 млн. евро.По закон тази година България може да поеме нов дълг в размер до 5.3 млрд. лв., от които до 3.9 млрд. лв. могат да се вземат на международните пазари. Целта е новият заем да покрие падежиращи тази година дългове и бщджетния дефицит  на държавата и на повечето общини на ГЕРБ, които в миналата предизборна година малко се оляха с харчовете. Най-ярък пример за това е и варненския кмет Иван Портних ,който издуха близо половин милиард лева а града му все още стои в разруха. Наскоро варненския кмет сключи договор с Титан за сметопочистването за 5 години. За този период Варна ще плати на споменатата фирма 100 млн.лева.

71 кметства нарушават позволения по закон лимит за просрочени задължения, 25 са затънали в дългове и харчат голяма част от приходите си за обслужването им. Общинският дълг като цяло расте рязко и в края на 2015 г. достига 1.3 млрд. лева. Абсолютен лидер по размер на дълга през 2015 г. е Столична община с 570,6 млн. лв., следвана от Bарна със 79,6 млн. лв. и Пловдив – с 35,3 млн. лв. Скъпоструващите фонтани и саксийки на Портни ще се плащат от цялото население на България. Въпреки огромните харчове във Варна, почти цялата инфраструктура (без основните булеварди ) е в окаяно състояние. Вътрешните улички в пълен контраст с новите булеварди са с огромни кратери и с липсващи плочки по тротоарите.

След 500 млн.лева харчове за 2015 год. и още близо 80 милн.лева дълг ,Варна е все още с разбити улици и тротоари. Колко милиарда му трябват на Портних ?

dupka-zagslavianska

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook