ДАЛАВЕРАТА С “ИНТЕГРИРАН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ”: ПОРТНИХ ЗАГУБИ МИЛИОНИ ЕВРОФИНАНСИРАНЕ!

January 18th, 2016 | by vencio1980
ДАЛАВЕРАТА С “ИНТЕГРИРАН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ”: ПОРТНИХ ЗАГУБИ МИЛИОНИ ЕВРОФИНАНСИРАНЕ!
ваши репортажи
0

Варна ще трябва да покрие с бюджетни средства най-малко 6 млн.лв. от стойността на проекта си “Интегриран градски транспорт”, които не са разплатени с изпълнителите до края на миналата година. Това става от Министерството на Регионалното развитие и благоустройството.

“В съответствие с актуалното изменение в Указание на министъра на финансите от януари 2015г. относно приключване на програмен период 2007-2013 г. по оперативните програми, съфинансирани от Структурните и Кохезионния фондове на Европейския съюз, крайният срок за извършване на разходите, допустими за възстановяване по Оперативна програма “Регионално развитие” е 31 декември 2015 г., съобщиха от МРРБ. Всички останали разходи, извършени след тази дата ще останат за сметка на общината”

Според предоставената информация, към момента  със сигурност е загубено безвъзмездното финансиране и за ремонта на базата на общинското предприятие “Градски транспорт”!!
Заради зле организирана обществена поръчка търгът за избот на изпълнител по тази дейност беше провален  веднъж през април 2014 .Наложи се организирането на нова процедура, а договорът с избрания нов изпълнител ДЗЗД “Енерджи ефект – супервайзер” бе сключен едва на 6 ноември м.г. – т.е. по-малко от два месеца преди датата за окончателно приключване на проекта “Интегриран градски транспорт на Варна”.

avtobusi

 

 

 

 

 

Все неща случили се по време на управлението на кмета Портних. Какво ”БРАВО” трябва да има сега? И КОЙ ще му го кажe ? Разходите щели да се покрият за сметка на Общинския бюджет ???? Аз не съм съгласен да се покрива от общинския бюджет! Какво сме виновни ние варненци, че с наши пари  се покрива кметската некадърност и неадекватност? Нека кмета лично поеме отговорност и да заплати заедно с виновните от администрацията тези 6 милиона!!!! То така при санкции на чужд гръб другата година пак някой ще се осере. Който е виновен да си плати !!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook