Ето договора и сумата за продажба на 14 дка. от Стадион Варна на Кауфланд !

September 5th, 2015 | by vencio1980
Ето договора и сумата за продажба на 14 дка. от Стадион Варна на Кауфланд !
спортна инфраструктура
0

Новината за строителството на Кауфланд до Стадион Варна беше публикувана още на 25 март от фейсбук групата ‘’ИСКАМ НОВ СТАДИОН ЗА ВАРНА‘’. Много преди да се гласува в Общинският съвет продажбата на тези декари за финансирането на стадиона, фейсбук групата обяви в страницата си строителството на хипермаркета. Като се добра информация, че са избрани и дори фирмите изпълнителки, договорени са сроковете за изпълнение и дори предполагаемата цена на сделката ! И това още преди Общинския съвет да е одобрил продажбата! Дори и не предполагаха, че ще има такава сделка! Това е шест месеца преди другите “нормални” медии гръмко да обявят новината. Тогава същите тези медии ни нападнаха, че това са измислици, провокации и лъжи. Фактите обаче показаха, че екипа на фейсбукгрупата е прав и публикуваното е самата истина!

колаж на “Искам нов стадиона за Варна” от 25 март 2015г.

stadium1Без име45
Преди няколко месеца varnahot.com написахме, че “Спортен Комплекс Варна” АД е сключило предварителен договор с “Кауфланд” за покупко-продажба на 14 дка земя от всичките 136 дка на и около стадион Варна. С парите от сделката, трябваше да бъде първоначално финансирано строителството на Стадион “Варна”. Сега пак ние първи и ви показваме и документа за покупко-продажба на имота. Договора е за продажба на 14 458 кв. метра на цена от 18 261 457.71 лв !

dogovorskica

Не може да не ни направи впечатление сумата,която средно за кв.метър е около 1200 лв ! Припомняме ви ,че подписаният през далечната 2005 г договор между Община Варна и Химимпорт тогава, цялата цемя е оценена на около 20 милн лева (което е и апортната вноска на Общината в дружеството ). А сега само за 1/10 от продажбата на парцела се вземат почти същите пари .Дали Община Варна не е ощетена ? Меко казано около 10 пъти! Само с тази сделка Община Варна е ощетена с 150 млн.лв!

 

КОЙ ? КОЙ ? Кой носи отговорност за това ? Защо въпреки нашите многократни настоявания няма инициирана проверка за ощетяването на община Варна? Кой е допуснал това да се случи? КОЙ? КОЙ?КОЙ? Кирил Йорданов и Борислав Гуцанов с действията си тогава и Иван Портних с бездействието си сега! Тези хора грубо са ощетили Община Варна с около 150 млн лева! Това е разликата между реалната себестойност на 140 дк земя и сумата на която са оценени земите на стадиона. Това е далаверата на века ! После се чудим как някой бивши кметове си строят палати в Ница. А в домовете на други бивши Общинари намират стотици хиляди долари и левове.
Още преди година ние предупреждавахме за този сценарий ,но никой не ни обърна внимание. Припомняваме ви и думите тогава на градоначалника Портних ,който и ни нарече ‘’ провокатори ‘’. Ето сега същите тези ‘’провокатори ‘’ излязоха прави г-н Портних.  Какво ще кажете сега г-н Кмете ? Или пак това не ви касае, а?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook