‘’ОСТАВКА ‘’ и ‘’МАФИЯ ‘’ за ОС Варна и Портних !

August 6th, 2015 | by vencio1980
‘’ОСТАВКА ‘’ и ‘’МАФИЯ ‘’ за ОС Варна и Портних !
ваши репортажи
0

Вчера бе горещ и тежък ден за ОС Варна и за кмета Портних, но добър ден за гражданското общество в нашия град. Над 500 протестиращи окупираха зала “Пленарна” в община Варна, където от 9 часа имаше сесията на местния парламент. Сред протестиращите имаше жители на квартал “Чайка”, служители на частния превозвач ” Транстриумф”, фенове на Спартак Варна, както и обявилите се срещу строителство на блок за роми в район “Възраждане”.

zala2
С викове “Мафия” , “Оставка” и ясно изразени граждански позиции хората спечелиха битката срещу самозабравилите се общински съветници и кмета Портних. Спечелиха битката, но не и войната! Кмета Портних продължава с наглото си поведение и днес. Той заяви, че всичките тези протести са с политическа краска, защото били малко преди изборите. Ами защо тогава гласувате тези важни за града въпроси малко преди изборите г-н Портних. Вие и вашите общински съветници определиха този ден, а не хората. Как може да сте толкова безочливо и нагло кметче? Самозабравило се само след две години управление. Човек който не е спечелил един евро проект, а само проси от Бойко Борисов пари .

Защо обаче се случва всичко това? Защо след като Правителството на Бойко Борисов прави всичко за Варна, кмета Портних получава викове ‘’ОСТАВКА’’? Странно е как след толкова отпуснати от Правителството във Варна десетки милиони за редица проекти човека, който ги усвоява изпада в такова положение. Дали това е правилният човек на Бойко Борисов за Варна?
Всичко това силно контрастира на кмета на Бургас –Димитър Николов. Той навсякъде е посрещнат с аплодисменти и е пример за млад и успешен кмет. Човека предпочита повече да работи , отколкото да говори и пуска рекламки. Резултатите са налице! Бургас е един модерен и перфектно поддържан град. Тук нашето момче има много да учи .Но той не се учи. Той предпочита да напълни интернет пространството с платени драскачи, които го величаят и да рекламира във Facebook (незнайно с какви пари) новите саксийки с цветя на центъра. Така човек загубва реална представа за проблемите на града който управлява. Нямайки досег до реалните потребности на неговите жители, един кмет започва да живее в паралелна реалност. За него всичко в града е ОК и няма никакви проблеми. А ако случайно пък изникне някакъв проблем ……. тук кмета не е виновен. Само не той, всеки друг но не и той. ОС Варна в случая се оказва удобният елемент, с който кмета може да си измие ръцете.
Г-н Портних нека вчерашната случка да ви е за урок. Вслушвайте се повече в гласа на Варненци!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook