Българските банки с рекордна печалба.Пощенска Банка купи Пиреос.

June 18th, 2019 | by vencio1980
Българските банки с рекордна печалба.Пощенска Банка купи Пиреос.
Без категория
0

Пощенска банка, част от Юробанк груп, приключи вчера придобиването на Банка Пиреос България – ключово събитие в стратегията на групата за разширяване на международната ѝ дейност с фокус върху пазари, на които е лидер. Това съобщиха от банката.

До юридическото сливане на двете банки, Банка Пиреос България ще остане дъщерно дружество на Пощенска банка. Юробанк груп е регионална банкова група с канадски и американски фондове като основни акционери.

Очаква се операционната интеграция да се осъществи до края на годината. До приключването ѝ клиентите на двете банки ще продължат да се обслужват в настоящия формат: клиентите на Пощенска банка в клоновата мрежа и чрез електронните канали на Пощенска банка, а клиентите на Банка Пиреос България ще бъдат обслужвани в клоновата мрежа и чрез електронните канали на Банка Пиреос България.

Освен това почти всички банки в Българиямогат да се похвалят с рекорден ръст за 2018 г. На фона на ниските лихви впечатлява печалбата от близо 2 милиарда лева. Само от такси и комисиони нетните приходи са близо 1 милиард лева.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook