Варненци скочиха срещу неработещата билетна система на Портних !

August 21st, 2019 | by vencio1980
Варненци скочиха срещу неработещата билетна система на Портних !
градска инфраструктура
0

Десетки Варненци скочиха срещу неработещата билетна система на фейсбук-кмета. Недоволни будни граждани всеки ден изпращат сигнали до varnahot.com за това как все още са принудени да си купуват билетчето от служител на Градски Транспорт , а не от предвидените и заплатени от Европа машини. Ето какво ни изпрати днес една наша читателка :

Здравейте будни граждани!

Тази сутрин реших да спестя малко вредни емисии във въздуха на Варна, да оставя колата и да ползвам градски транспорт – та нали той е интегриран, нали е градски и европейски?… Пък нали и аз съм европейска гражданка?

Автобус №20 пристигна на време според разписанието на моята спирка, качих се и се отправих към машината за билети. Опитах се да си купя билет (като европейска гражданка), обаче не ми се получи. Чух коментара на мърморещия зад гърба ми продавач на билети, че автомата не работи отдавна, че аз много добре зная това и к’во се правя на интересна. И ме подмина. Изчаках го да се върне, помолих го да ми продаде един билет, и го запитах съвсем любезно и невинно, защо не работи автомата. Оказа се, от неговия разказ, че автоматите не работели от 20 дни и това го пишело навсякъде във Фейсбук, затова нямало аз как да не знам. А не работели защото от НАП ги били спрели, понеже не били свързани с НАП. Ха такааа! Пак ли?

Уважаеми дами и господа Общинари, от години говорим за интегриран градски транспорт. От години се усвояват пари по европейски проекти за реализирането му.Толкова ли е трудно да се свържат автоматите със НАП? Толкова ли е трудно да се намери изпълнител на това?
Скъпи общинари, моля Ви свършете си работата, за да може гражданите на този град да се чувстваме като европейски граждани. И когато ползваме “интегрирания градски транспорт” , да се обслужваме от закупените и поставени за тази цел автомати за билети. Защото не искам, скъпи чиновници, в автобусите ни да се разхождат невъзпитани и арогантни билето продавачи. Искам на тяхно място да се разхождат възпитани образовани и добре платени, с чисти униформени контрольори, и да ми проверяват билета, който съм си закупила на автомата, и да налагат сериозни санкции на тези , които не са си закупили билети и искат да ползват без да си плащат. Искам да ползвам услуга с европейско качество и да си плащам за това по европейски начин. Толкова много ли искам?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook