МАРЕШКИ ПРОДАДЕ АПТЕКАРСКИЯ БИЗНЕС !!!

December 29th, 2015 | by vencio1980
МАРЕШКИ ПРОДАДЕ АПТЕКАРСКИЯ БИЗНЕС !!!
горещи теми
0

Веселин Марешки е продал фармацевтичния си  бизнес малко преди Коледните празници на Ромфарм Къмпани ООД научи Varnahot.com  от сигурен свой източник . Става въпрос за  една от фирмите му -“Фармнет” АД, която е  с предмет на дейност търговия на едро с лекарствени продукти. Дружеството разполага със складови бази в следните градове на страната: София, Варна, Пловдив и Велико Търново. Това позволява покритие на национално ниво при доставките на лекарствени средства. Фармацевтичното дружество “Ромфарм компани”, което е и най-големият собственик на земеделска земя в България, продължи инвестициите си в сектора за производство на лекарства. В няколко сделки на Българската фондова борса то изкупи от пенсионни фондове два големи пакета акции на “Софарма” и на асоциираната й компания – “Българска роза Севтополис”, Казанлък, за малко над 20 млн. лв.

romfarm

 

 

 

 

 

 

Венелин Георгиев и Тенчо Шиков -собствениците на Ромфарм Къмпани ООД.

“Ромфарм компани” е българското подразделение на румънския производител на лекарства “Ромфарм”, собственост на двама българи – Венелин Георгиев и Тенчо Шиков. До няколко дни се очаква двамата да купят и всичките около 300 аптеки на Марешки в цялата страна. Собствениците на Ромфарм са се насочили иманно към Аптеки Марешки за да могат да пласират своята продукция без посредници. Не се знае все още това как ще се отрази на цената на лекарствата в България и дали новите собственици ще следват политиката на Марешки за най-евтините лекарства.

Другата причина поради която Марешки е решил да се раздели в образа си на Аптекарски бос е желанието му да се занимава повече с гориво. Плановете му е съвсем скоро за масова инвазия в този бизнес, свързан с отварянето на още няколко бензиностанции в цялата страна.

 

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook