ПЛОВДИВ С НОВ ГОЛЯМ ИНВЕСТИТОР! OSRAM СТРОИ ЗАВОД С 900 РАБОТНИ МЕСТА!

April 6th, 2016 | by vencio1980
ПЛОВДИВ С НОВ ГОЛЯМ ИНВЕСТИТОР! OSRAM  СТРОИ ЗАВОД С 900 РАБОТНИ МЕСТА!
ваши репортажи
0

Един от най-големите производители на осветителни тела в света – германската Osram, започна строителството на  производствени мощности в Пловдив. Очаква се заводът да заработи през втората половина на 2017 г. и да разкрие около 900 работни места. Процесът по наемането им вече е стартирал.Той е не само първият в България, но и въобще в Югоизточна Европа.

osram zavod

 

 

 

 

 

 

 

 

Инвестиционният проект предвижда изграждането на производствена база и складови помещения на площ от 16 000 кв. метра, чиято цел е да отговорят на увеличаващото се търсене на интелигентни електронни системи за LED осветление. Планирата пряка инвестиция е в размер на 45 милиона лева. А непреките инвестиции ще се изчисляват после . Всички знаем едно такова огромно предприятие до какво води след себе си и още колко хора покрай него ще се издържат.

Хубавите новини са за Бургас и Пловдив, да им е честито . В нашият град обаче нищо не се случва. Варна не е привлякла един голям инвеститор през последните години . Каква е причината ? Ще каже някой  ”Ами далеч сме от София” , ” Е нормално Пловдив е на 140 км от София” .Това не може да е причина, по тази логика Перник  е най-близко до София. Там защо няма инвестиции на такива компании ? Явно проблема е в управлението на града, защото Варна си има всичко – кадри, летище и пристанище което е прозореца ни към света.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook