СКАНДАЛ! ДЪРЖАВАТА Е ПРОДАЛА СТОТИЦИ АПАРАТИ ЗА ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ ПРЕДИ МЕСЕЦ!

March 15th, 2020 | by vencio1980
СКАНДАЛ! ДЪРЖАВАТА Е ПРОДАЛА СТОТИЦИ АПАРАТИ ЗА ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ ПРЕДИ МЕСЕЦ!
горещи теми
0

Безобразие! Броени дни преди у нас да бъде регистриран първият заразен с COVID-19 и преди да бъде обявена извънредна ситуация, заради разрастващата се смъртоносна пандемия, от държавния резерв, през стоковата борса, са продани жизнено важните апарати, нужни в момента за спасяването на човешки животи. Най-скандалното е, че държавата ги е продала на безценица, а в момента се обсъжда от къде и как да се купят, твърди изданието frognews.

Какво е разпродадено от Държавния резерв

Държавна агенция „Държавен резерв и военновремени запаси“  разпродава апаратура, лекарства и консумативи на няколко пъти в средата на февруари. На 14 и 18.02.2020 г. на страницата на Държавния резерв са публикувани обяви  за продажба на медицински стоки, които се продават чрез посредничеството на лицензирани стокови борси. Самите обява в сайта липсва, но се виждат подробните списък със стоки, единичните им цени, бройките и от кой регионален резерв се изтеглят.

Единият от списъците е фрапиращо скандален. В него в  1105 позиции се откриват много медицинска апаратура и консумативи, от които на фона на пандемията никой трезвомислещ човек не би допусвал да се лиши. Някои от тях представляват така необходимите в съществуващата пандемична обстановка  апарати за белодробна вентилация и изкуствено дишане. Обявените цени са смешни, а действията по продажбата – необосновани и дори престъпни.

Проверка на varnahot.com  в сайта на Държавната Агенция за Държавен Резерв и Военновременни Запаси потвърди тази новина.

Списък на нещата,които са продадени може да видите тук :

https://www.statereserve.bg/bg/%D0%B1%D1%8E%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B8/stokovi-borsi/

https://www.statereserve.bg/bg/assets/resourcedocuments/5249/18.02.2020%20MR.pdf

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook