ПАРЛАМЕНТА ГЛАСУВА СЪЗДАВАНЕ НА МИНИСТЕРСТВО НА ЕЛЕКТРОННОТО УПРАВЛЕНИЕ

February 17th, 2022 | by Христо Асенов
ПАРЛАМЕНТА ГЛАСУВА СЪЗДАВАНЕ НА МИНИСТЕРСТВО НА ЕЛЕКТРОННОТО УПРАВЛЕНИЕ
Без категория
0
  • Народното събрание прие на второ гласуване законопроекта за изменение и допълнение на Закона за електронно управление (ЗЕУ), с което се създаде Министерство на електронното управление. Предстои издаване на указ на президента Румен Радев за обнародването на ЗЕУ в Държавен вестник.
  • „Ще изграждаме нова визия на работещо електронно управление, на съвсем различно политическо ниво. В наше лице има политическо лидерство за въвеждането и ефективното осъществяване на политиката на е-управление в България“, каза министър Божидар Божанов след гласуването на закона.

„Оттук нататък отговорността е голяма, очакванията са огромни и вярвам, че ще ги оправдаем. Предстои много работа и се надявам в рамките на 2022 г. да имаме добри резултати, с които да се похвалим“, допълни министърът.

С приетите от депутатите изменения и допълнения на ЗЕУ се закрива Държавна агенция „Електронно управление“ към Министерски съвет, като всички правомощия се възлагат на министъра на електронното управление.

Ликвидационна комисия, създадена от Министерски съвет, в тримесечен срок от влизането в сила на ЗЕУ, ще урежда отношенията, свързани със закриването, включително се разпорежда с активите, пасивите, регистрите, базите данни, архива, другите права и задължения на закритата агенция, както и урежда трудовите и служебните правоотношения на служителите.

Правоотношенията на председателя и на заместник-председателите на ДАЕУ се прекратяват от датата на влизане в сила на закона.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook