MERCEDES-BENZ С ИНВЕСТИЦИЯ ЗА 1$ МЛРД. В УНГАРИЯ!

July 30th, 2016 | by vencio1980
MERCEDES-BENZ  С ИНВЕСТИЦИЯ ЗА 1$ МЛРД. В УНГАРИЯ!
ваши репортажи
0

Германският автомобилен концерн Daimler ще строи втори завод в унгарския град Кечкемет (90 км източно от Будапеща).Автомобилният гигант планира в следващите няколко години да вложи около 1 млрд. долара в новия завод.

В подкрепа на инвестицията унгарското правителство е предоставило 12,9 млрд. форинта (41,3 млн. евро). Самото място на завода и конкретните планове според Daimler зависят все още от изпълнението на редица рамкови условия.Подготвителните мерки трябва да започнат още през тази година, а стартът на производството се планира за края на десетилетието.

За Унгария новият завод може да представлява солиден икономически импулс. При пълно натоварване на капацитета той може да допринесе с 0,4% към брутния вътрешен продукт, заяви министърът. Износът пък би скочил с 3%.

В новата фабрика ще се произвеждат автомобили на Mercedes-Benz с предно и задно задвижване. Чрез инвестицията ще се създадат нови 2500 работни места на място и допълнителни места в поддоставчиците в региона.

Прз миналата година през производствените ленти в първия завод на Mercedes са минали над 180 000 компактни коли. Досега в Унгария компанията има над 4000 служители. Съществуващият завод  ще се разшири, за което Daimler ще предостави около 580 млн. евро.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook