ГЛАД ЗА ПЕРСОНАЛ В ПЛОВДИВ! КОМПАНИИТЕ ТЪРСЯТ ПЕРСОНАЛ И ВЪВ ВАРНА!

December 10th, 2016 | by vencio1980
ГЛАД ЗА ПЕРСОНАЛ В ПЛОВДИВ! КОМПАНИИТЕ ТЪРСЯТ ПЕРСОНАЛ И ВЪВ ВАРНА!
градска инфраструктура
0

Пловдив се превръща в икономическото чудо на България. До скоро градът по нищо не се различаваше от останалите градове в ългария по нива на безработица. От няколко месеца обаче поради множеството инвестиции в града, не само няма безработица, а работодателите изпитват сериозен глад за персонал от всякакво ниво.

Над 5000 работници са необходими да захранят глада на предприятията в “Тракия Икономическа Зона”. За да посрещнат растящата нужда от кадри, едни от най-големите инвеститори като Сенсата Технилоджис,АББ България, Белла България ,Кауфланд България и Либхер са се организирали за общи действия за разрешаването на проблемът.

Инициативата е подкрепена с информационна кампания на http://plovdiv.careerdays.bg/ .

Започнала е вече кампания за набиране на работници в “Тракия Икономическа Зона”, като първоначално ще се търсят кадри от населени места с висока безработица (Монтана, Видин, Враца). В последствие обаче списъка ще се разшири с още 15 града, между които е и ВАРНА !!!! На фона на смешните и нископлатени позиции в т.н ”морска столица” , градът под тепетата предлага работа за всякакъв персонал. Това неминуемо ще накара много хора (които не са родом от Варна) да се замислят за евентуално продължаване на професионалния си път в Пловдив. Варна отдавна е в сериозен упадък и липсата на сериозни инвеститори го доказва.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook