Община Пловдив инвестира в ИТ специалности в ПУ!

March 4th, 2017 | by vencio1980
Община Пловдив инвестира в ИТ специалности в ПУ!
градска инфраструктура
0

С поглед към бъдещето на града и младите хора в него работят общинарите в Пловдив. Община Пловдив инвестира около 200 000 лв. в нова бакалавърска специалност „Софтуерно инженерство“, която вече се преподава в Пловдивския университет. Специалността освен с финансовата подкрепа на община Пловдив е създадена с насоките на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и “Клъстер информационни и комуникационни технологии Пловдив” (ИКТ Клъстер Пловдив) и отговаря на тенденциите на развитие и нуждите на софтуерния бизнес и подпомага по-бързата адаптация и реализация на завършващите специалисти на пазара на труда.

Вчера кметът на Пловдив Иван Тотев и представители на IT фирми се срещнаха със студентите от специалността “софтуерно инженерство” в Пловдивския университет. Първият семестър, с успех над 5.00, завършиха 18 младежи от Украйна, един от Молдова и 11 от България.

От Община Пловдив се надяват ,че децата ще получат своето образование, своята квалификация и ще намерят своето бъдеще в градът. Според Общината тук идва и мястото на администрацията като медиатор – “златното сечение” между необходимостта на бизнеса и образователната система, между компаниите и студентите, за да може още през втората година на обучението им те да получат кариерно развитие.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook